Szeretném megköszönni mindenkinek, aki az elmúlt több, mint 1 évben támogatott abban, hogy létrejöhessen online is az, amit pár évvel ezelőtt megálmodtam…

Ismerjétek meg őket!

Erdélyi Anita vagyok, egy 7 éves kisfiú és egy 4 éves kislány édesanyja, feleség. A Csemeteliget Baba-mama és Gyermekközpont vezetője, és a Csemeteliget Online Klub megálmodója. 2018-ban az Év Anyavállalat díj nyertese.

Egész életemben a segítő szándék vezérelt, ezért közgazdászként a múltat magam mögött hagyva, indultam el már közel 8 éve azon az úton, hogy minél több család és édesanya életét megkönnyítsem, és minél több csemete játékos fejlesztéséhez hozzájáruljak. A Bábos Mesekuckó, Csiri-biri mozgásfejlesztő torna és Kerekítő Mondókás Móka foglalkozásvezetői képzéseken túl, számos egyéb képzést is elvégeztem (és folyamatosan képzem magam), annak érdekében, hogy minél átfogóbb módon és eszközökkel tudjak foglalkozni a gyermekekkel, és minél szélesebb eszköztárat adhassak a szülők kezébe a gyermekek otthoni fejlesztéséhez és a minőségi idő eltöltéséhez – mindezt játékosan.

A Csemeteliget megalapítása óta több, mint 800 foglalkozást tartottam, és számos külsős nagy rendezvény programját is biztosíthattuk. Mindezt a mese, zene, mozgás és játék jegyében. Mert a gyermeknek az első hét évben az édesanya ölelésén, és a feltétlen, gondoskodó és odafigyelő szeretetén túl, erre van a leginkább szüksége ahhoz, hogy biztosítani tudjuk számukra a megfelelő testi, lelki és mentális fejlődést.

Ezért jött létre a Csemeteliget Online Klub, hogy mindenhol együtt lehessünk. Ez is CSEMETELIGET, csak OTTHON-ONLINE.

Pszichológusaink

Posztós Réka vagyok, két kisfiú édesanyja, feleség. Pszichológus, integratív gyermekterapeuta, játékmester. Pedagógus családba születtem – a családom nő tagjai kivétel nélkül ezt a pályát választották útjukul. Örökül kaptam tőlük a mese és a játék szeretetét. Mesélőnek, anyának neveltek. Kezdhetném úgy is, hogy egyszer volt, hol nem volt, volt egyszer egy kislány, aki a fejébe vette, hogy oltalmazni fogja a világ összes gyermekét, és nekivágott…
2013-ban keltettem életre pszichológusokból és viselkedéselemzőkből álló munkacsoportunkat. Ettől kezdve érhetőek el az óvodások és kisiskolások számára életre hívott preventív és szupportív jellegű fejlesztő foglalkozásaink, melynek elsődleges célja, hogy a gyermekeket a hozzájuk legközelebb álló eszközökkel, a mese, a zene, a közös játék és mozgás segítsük, a lehető legtöbb hamubansült pogácsát csomagoljunk tarisznyájukba.
Elérhetőségeim:
https://posztosreka.hu/
email:lehetszkiraly@gmail.com

Vilmányi Nóra vagyok, egèszségpszichológus, life coach ès komplex integratív gyermekterapeuta jelölt. A Lehetsz Kiràly munkacsoport tagjaként dolgozok már 4 éve, és ezalatt az idő alatt talàltam rá a pszichológia számos területe közül azokra, melyek hozzám a leginkább közel állnak.
Fejlesztő csoportok megtartása kiemelt területem, csoportvezetőkènt látom, hogy milyen hatékony, ha csoportban gyakoroljàk a gyerekek a társas készsègeket, legyen szó óvodás vagy kisiskolàs csoportról. Tàborvezetőként az 5 napos intenzív fejlesztő táborok lebonyolítása is minden nyáron a munkàm része. Nevelési tanácsadáson belül kiemelt tèmàk, melyekkel hozzám fordulnak a szülők: szobatisztaság, testvérfèltékenysèg, viselkedèsbeállítás és stresszoldàs. Gyakran előfordul, hogy a szülők számàra elsődleges az új stresszkezelő technikàk megtanulàsa, és már ezàltal is könnyebb lesz a családi élet, hiszen ha a szülő jól van, akkor sokszor a gyermek is jól lesz.
Küldetèsem a családok támogatása, a modern családok új stratégiáinak kialakítása, melynek cèlja, hogy a csalàdi rendszer megfelelően tudjon működni. A Csemeteligetben a Lehetsz Kiràly foglalkozások megtartàsa is a feladataim közè tartozott, és remèlem, hogy hamarosan újra nyílnak a kapui. Addig is fogadjàtok mesèimet, cikkeimet a csodás Csemeteliget Online Klubban.

Népdalok, mondókák és Gitáros Mókaóra

Trázsi Emese vagyok. Gyermekkorom óta néptáncolok, 15 éve vagyok a debreceni Forgórózsa Néptáncegyüttes tagja, ahol immár hetedik éve tanítok néptáncot az ovis korosztálynak.
A zene és a tánc szeretete végigkíséri az életem. A néptáncegyüttessel a rendszeres próbák, az állandó fellépések töltenek fel a mindennapokban. Nagyon szeretek népdalokat énekelni, néptáncot tanítani, látni azt, ahogy a kis ovisok óráról órára fejlődnek. Fontosnak tartom a hagyományok őrzését, és azt, hogy azt a tudást, ami bennünk van, adjuk át a gyermekeinknek is.
A Csemeteligetben a nyitás óta tartok táncos zenebölcsi foglalkozásokat a 2-3 éves korosztály részére, mellyel a célunk a zenére nevelés, a népi kincstárunk felelevenítése és megőrzése, a ritmuskészség fejlesztése, a testrészek megismerése mondókákkal, dalocskákkal, játékos formában. Miközben énekel, vagy mondókázik a gyermek, észre sem veszi, hogy mennyi, de mennyi mindent tanul közben. Mi felnőttek látjuk, és ezt tesz bennünket boldoggá.
Tartsatok velem a Csemeteliget Online Klubban is, énekeljünk, mondókázzunk együtt!

Réti Tibor vagyok, azaz Tibi bácsi. Két kiskamasz fiúgyermek édesapja. Gyermekkorom óta zenélek, gitározom és zongorázom. Több együttesnek is tagja vagyok, többfajta stílusban játszom, szívemhez közel áll a rock, de ahogy mondani szokták, mindenevő vagyok. Jó pár évvel ezelőtt kezdtem el gyermekdalokat játszani, és írni. Saját szerzeményeimnek tudható be a Csemeteliget dal, és a Szeretem a Csokoládét című dal is. A gyermekek őszinték, a gyermeki világ csodálatos. Ezért is örültem annak a felkérésnek immár csaknem három évvel ezelőtt, hogy egy ilyen intézményben, mint a Csemeteliget betölthetek egy óriási űrt. A Gitáros Mókaórán a gitár segítségével repítjük el a gyerekeket a zene és a játék világába. Vidám dalokkal, tréfás feladatokkal és a hangszer játékos megismertetésével szórakoztatjuk a kicsiket és szüleiket, miközben énekelünk és akár táncra is perdülünk.
Bízom benne, hogy online felületen is át tudjuk azt Nektek adni, amit szeretnénk, amit mi minden kedden délelőtt átélünk a Csemeteligetben. Hallgassátok szeretettel a dalokat, mert a zene gyógyír a lélekre.

Fejlesztés, mozgás, angol

Balla-Kocsis Leila vagyok, két csodás kisfiú édesanyja, feleség. Szakmámat tekintve fejlesztőpedagógus, szakvizsgázott differencialó fejlesztőpedagógus és grafikus művésztanár.
2010 óta igyekszem a legjobb tudásom szerint a magán-és az állami szférában elősegíteni a gyermekek fejlesztését. Legyen szó közvetlen fejlesztésről, szaktanácsadásról, vagy pedagógus továbbképzésről, tréningekről. A fejlesztőpedagògia szeretete Édesanyámtól ered, aki szintén a szakma szerelmese és elismert szaktanácsadója. Az évek alatt sokféle terápiás lehetőséggel találkoztam, így munkám során különböző módszereket alkalmazok differenciáltan, minden esetben az egyénre szabva.
Hiszek benne, hogy megfelelő légkört teremtve a szülőkkel együttműködve, megértéssel, szeretettel, odafigyeléssel és szakértelemmel a gyerekek képességeiben, és így életében olyan gyökeres változások jelentkeznek mely az ő-és környezetük életére is hatással lesz.
A Csemeteliget Online Klubban a fejlesztést érintő általános kérdésekkel és saját készítésű fejlesztő lapokkal leszek a segítségetekre.

Turik Eszter vagyok. 2018-ban végeztem gyógytornászként a Debreceni Egyetemen, majd úgy döntöttem tovább folytatom a tanulmányaimat mesterszakon. 2020-ban szereztem meg a Semmelweis Egyetemen okleveles fizioterapeuta képesítésemet. Jelenleg a Szent Lukács Görögkatolikus Korai Fejlesztő és Gyermekrehabilitációs Központban dolgozom. Már az egyetemi éveim alatt nyilvánvalóvá vált számomra, hogy munkám során gyerekekkel szeretnék foglalkozni.
Egy évvel ezelőtt kezdtem a munkámat a Csemeteligetben, ahol játékos ovistorna keretei között találkozhatnak velem a gyerekek. A foglalkozások csoportos formában zajlanak. Munkám során számos esetben tapasztalom, hogy sok gyermek nem rendelkezik a korának megfelelő mozgási képességekkel. Az ovis torna során célom, hogy fejlesszem a gyerekek mozgásának ügyességét, javítsam az egyensúlyt és a koordinációt, különböző feladatokkal növeljem a figyelmet és a koncentrációt és nem utolsó sorban játékos feladatokkal megszerettessem a gyerekekkel a mozgást. A tornákat gyakran zenével is színesítem.
Tartsatok velem a Csemeteliget Online Klubban, ahol a szülők számára számos érdekes, valamint hasznos információkat tartalmazó cikkekkel és játékos tornával várlak benneteket. Gyertek tornázzunk együtt!

Szőllősiné Bodnár Rebeka vagyok, angol szakos bölcsész, jelenleg kismama.
Az egyetem elvégzését követően a korai nyelvoktatás vált az életemmé. Legnagyobb részben kisgyermekeknek, ovisoknak, iskolásoknak tartok játékos angol egyéni és csoportos foglalkozást, mindemellett 3 debreceni óvodában tanítok angolt a kis ovisoknak.
Foglalkozásaim alatt a gyermekek angolul tanulnak jókedvű és játékos időtöltés közben. A tudás kompetencia alapú oktatással, rejtett módon, képességfejlesztő játékokba beágyazva kerül átadásra. Fejlesztő gyakorlatokkal, memóriajátékokkal, mozgásos és zenés gyakorlatok segítségével vezetem be a kicsiket az angol nyelv rejtelmeibe. Az anyukák a gyermekkel együtt gyakorolhatják az angol nyelvet, akár egy csiklandozó, egy dalocska vagy egy mondóka segítségével. A korai nyelvoktatás módszere meghatározó abban, hogy később milyen minőségben és mennyire bátran merik beszélni a nyelvet. A gyermekek az iskolás korhoz érve már szép emlékekkel tekinthetnek vissza a nyelvtanulásra, így a játékosan elsajátított alapok után a későbbi nyelvtanulást nem teherként fogják fel.
A Csemeteliget Online Klubban angol dalokkal, mondókákkal, ukulelével, és sok más egyébbel várlak benneteket!

A hangszeres lányok: cselló, fuvola, hegedű

Tornyainé Halmai Ágnes vagyok. Egy csodás kislány édesanyja, feleség. Gyermekkorom óta csellózom. A Kodály Filharmóniában zenekari zenész vagyok, a Kodály Zoltán Zeneművészeti Szakgimnázium és AMI tanáraként csellót oktatok.
A TRIO Harmony egyik tagja, az együttessel Pöttömkoncertet adunk a bölcsis és ovis korosztálynak, és Pocakkoncertet a várandós anyukáknak. A Csemeteligetben a nyitás óta csellózom a gyermekek (és Anita) legnagyobb örömére. Hangszeres zenebölcsit és Hangszeres játszó foglalkozásokat tartottam, 2019 szeptemberétől pedig a Hangszeres Bábos Mesekuckó alatt kísérem végig a mesét dalokkal, effektekkel, hangokkal…mindezt csellóval.
Tartsatok velem az online térben is, merüljetek el csemetétekkel a zenében, és töltődjetek.

Majorosné Tóth Eleonóra vagyok, egy kisfiú és egy kislány édesanyja. Fuvola szakon végeztem a Zeneművészetin, a Kodály Zoltán Zeneművészeti Szakgimnázium és AMI tanáraként fuvolát oktatok. Mindemellett játszom furulyán, kavalon és citerán is. Tagja vagyok a TRIO Harmony együttesnek. A Csemeteligetben a Kerekítő Mondókás Móka foglalkozásokat vezetem, ahol a magyar nép kincstárunkat ismerhetik meg a gyermekek és az anyukák mondókák és dalok formájában. A foglalkozást színes hangszerkínálattal vezetem, a fent felsoroltakon túl rendszeresen használok sámándobot, ritmushangszereket, csörgődobot, thymest. Ezen kívül részt veszek a Hangszeres Bábos Mesekuckó foglalkozásokon is hangszerkísérettel, ahol a bábozás alatt dalokkal és állathangokkal effektekkel kísérem a mesét.
Gyermekkorom óta átölelt a zene szeretete. Megérinti a lelket, és minden pillanatban azt tudja nyújtani, amit nyújtania kell. Ha vidámak vagyunk még boldogabbá tesz, ha szomorkásak vagyunk felvidít, ha idegesek vagyunk, megnyugtat. Tartsatok velem az online klubban is!

Nagyné Katócz Zsuzsanna vagyok, egy kislány édesanyja, feleség. Hegedű szakos diplomám van, mindemellett gitározok, citerázok és furulyázok is.
Gitároktatást tartok gyerekeknek, zenekarban játszom, számos belföldi és külföldi fellépésen vettem már részt. A Csemeteligetben a megalakulás óta Hangszeres zenebölcsi és Hangszeres játszó foglalkozásokat tartottam. Fél éve pedig a Hangszeres Bábos Mesekuckót kísérem végig zenei aláfestéssel, állathangokkal, effektekkel, de szívesen játszom a szülők és gyermekek kérésére is bármit.
A zene megnyugtat, feltölt, és pozitív szemléletet ad. Tartsatok velem az online klubban is, ahol nemcsak klasszikusokkal, hanem népdalokkal is várlak benneteket.

Akik hónapok óta napi szinten segítik a munkámat, még éjszaka is…

Kozsla-Dobi Bea vagyok, anya, feleség, grafikus. Kisfiam 3 éves. Az ő érkezése ösztönzött arra, hogy a Kommunikáció és marketing szakmában eltöltött éveim után egy függetlenebb, rugalmasabb időbeosztású hivatást válasszak.
Édesanyám elképesztő kézügyességgel gyönyörű dolgokat alkotott, és mindig bennem motoszkált a gondolat, hogy ebből a kreativitásból nekem is örökölnöm kellett valamit ? Mindig is szerettem alkotni, létrehozni, és érdekelt a design világa ezért úgy döntöttem, hogy grafikai tervezést tanulok. Saját magam képeztem és képzem magam folyamatosan. Ma arculattervezéssel, csomagolástervezéssel és grafikai tervezéssel fogalkozom és saját projekteken is dolgozom.
Boldog vagyok, hogy egy olyan egyedülálló kezdeményezést és álmot “öltöztethetek fel” mint a Csemeteliget Online Klub. A gyerekek jóságába vetett hit, a kreatív kibontakoztatásuk irányába tanúsított elszántság és odaadó hozzáállás az, ami miatt azt gondolom nincs jobb hely a kisfiam számára sem mint a Csemeteliget, és az külön öröm, hogy ez a közösség most egy online térben is megvalósul.

Erdős Anett vagyok, kétgyermekes anyuka, aki imádja a gyerekeket. 9 és 6 éves lányaim vannak, minden időmet igyekszem Velük tölteni, ők az életem, rengeteg energiát adnak.
Érettségi után óvodában dolgoztam, később pedig kommunikáció és könyvtáros diplomát szereztem. Kommunikációs és problémamegoldó képességem kiváló. A gyerekekkel bármikor, bármilyen szituáció előfordulhat, melyekre igyekszem mindig megoldást találni. A gyermekeimmel otthon töltött idő alatt családi napközi vezetői, valamint óvodai dajka és babysitter képesítéseket is szereztem.
A Csemeteligetben ellátom a recepciósi feladatokat: érkezéskor fogadom a gyermekeket és az anyukákat. Segítek nekik az öltözködésben, tájékoztatást nyújtok a foglalkozásokról, bemutatom számukra a helyszínt. Ha a Csemeteligetben töltött idő alatt bármi kérdés, probléma merül fel, információt és segítséget nyújtok. Ezt szeretném Nektek átadni a Csemeteliget Online Klubban is, ahol nemcsak a zökkenőmentes kommunikációban segítek, hanem a dokumentumok készítésében és a videók szerkesztésében is, és mindezeken túl a kézművességgel kapcsolatos feladatokat is szervezem és koordinálom.

Balázs vagyok, az informatikus. ? Immáron két kisgyermek édesapja, egy 3 éves kislány és egy 1 hónapos kisfiú apukája.
Nagyon szeretek a Csemeteligetbe járni a kislányommal. Hetente több alkalommal is részt veszünk foglalkozásokon, mely láthatóan nagyon pozitív hatással van kislányom fejlődésére minden téren. És hát a meleg kávék, a gitáros mókaórák hangulata, a sok sok mese… mind mind kikapcsolja a felnőtteket.
Egyébként pedig programozó, én felelek a Csemeteliget Online Klub motorjáért. ? Folyamatosan azon vagyok és leszek is, hogy minél felhasználóbarátabb felületen érhessétek el azt online, amit mi offline a Csemeteligetben.

Szeretném megköszönni mindenkinek, aki az elmúlt több, mint 1 évben támogatott abban, hogy létrejöhessen online is az, amit pár évvel ezelőtt megálmodtam…

Ismerjétek meg őket!Erdélyi Anita vagyok, egy 7 éves kisfiú és egy 4 éves kislány édesanyja, feleség. A Csemeteliget Baba-mama és Gyermekközpont vezetője, és a Csemeteliget Online Klub megálmodója. 2018-ban az Év Anyavállalat díj nyertese.

Egész életemben a segítő szándék vezérelt, ezért közgazdászként a múltat magam mögött hagyva, indultam el már közel 8 éve azon az úton, hogy minél több család és édesanya életét megkönnyítsem, és minél több csemete játékos fejlesztéséhez hozzájáruljak. A Bábos Mesekuckó, Csiri-biri mozgásfejlesztő torna és Kerekítő Mondókás Móka foglalkozásvezetői képzéseken túl, számos egyéb képzést is elvégeztem (és folyamatosan képzem magam), annak érdekében, hogy minél átfogóbb módon és eszközökkel tudjak foglalkozni a gyermekekkel, és minél szélesebb eszköztárat adhassak a szülők kezébe a gyermekek otthoni fejlesztéséhez és a minőségi idő eltöltéséhez – mindezt játékosan.

A Csemeteliget megalapítása óta több, mint 800 foglalkozást tartottam, és számos külsős nagy rendezvény programját is biztosíthattuk. Mindezt a mese, zene, mozgás és játék jegyében. Mert a gyermeknek az első hét évben az édesanya ölelésén, és a feltétlen, gondoskodó és odafigyelő szeretetén túl, erre van a leginkább szüksége ahhoz, hogy biztosítani tudjuk számukra a megfelelő testi, lelki és mentális fejlődést.

Ezért jött létre a Csemeteliget Online Klub, hogy mindenhol együtt lehessünk. Ez is CSEMETELIGET, csak OTTHON-ONLINE.


Pszichológusaink


Posztós Réka vagyok, két kisfiú édesanyja, feleség. Pszichológus, integratív gyermekterapeuta, játékmester. Pedagógus családba születtem – a családom nő tagjai kivétel nélkül ezt a pályát választották útjukul. Örökül kaptam tőlük a mese és a játék szeretetét. Mesélőnek, anyának neveltek. Kezdhetném úgy is, hogy egyszer volt, hol nem volt, volt egyszer egy kislány, aki a fejébe vette, hogy oltalmazni fogja a világ összes gyermekét, és nekivágott…
2013-ban keltettem életre pszichológusokból és viselkedéselemzőkből álló munkacsoportunkat. Ettől kezdve érhetőek el az óvodások és kisiskolások számára életre hívott preventív és szupportív jellegű fejlesztő foglalkozásaink, melynek elsődleges célja, hogy a gyermekeket a hozzájuk legközelebb álló eszközökkel, a mese, a zene, a közös játék és mozgás segítsük, a lehető legtöbb hamubansült pogácsát csomagoljunk tarisznyájukba.
Elérhetőségeim:
https://posztosreka.hu/
email:lehetszkiraly@gmail.comVilmányi Nóra vagyok, egèszségpszichológus, life coach ès komplex integratív gyermekterapeuta jelölt. A Lehetsz Kiràly munkacsoport tagjaként dolgozok már 4 éve, és ezalatt az idő alatt talàltam rá a pszichológia számos területe közül azokra, melyek hozzám a leginkább közel állnak.
Fejlesztő csoportok megtartása kiemelt területem, csoportvezetőkènt látom, hogy milyen hatékony, ha csoportban gyakoroljàk a gyerekek a társas készsègeket, legyen szó óvodás vagy kisiskolàs csoportról. Tàborvezetőként az 5 napos intenzív fejlesztő táborok lebonyolítása is minden nyáron a munkàm része. Nevelési tanácsadáson belül kiemelt tèmàk, melyekkel hozzám fordulnak a szülők: szobatisztaság, testvérfèltékenysèg, viselkedèsbeállítás és stresszoldàs. Gyakran előfordul, hogy a szülők számàra elsődleges az új stresszkezelő technikàk megtanulàsa, és már ezàltal is könnyebb lesz a családi élet, hiszen ha a szülő jól van, akkor sokszor a gyermek is jól lesz.
Küldetèsem a családok támogatása, a modern családok új stratégiáinak kialakítása, melynek cèlja, hogy a csalàdi rendszer megfelelően tudjon működni. A Csemeteligetben a Lehetsz Kiràly foglalkozások megtartàsa is a feladataim közè tartozott, és remèlem, hogy hamarosan újra nyílnak a kapui. Addig is fogadjàtok mesèimet, cikkeimet a csodás Csemeteliget Online Klubban.


Népdalok, mondókák és Gitáros Mókaóra


Trázsi Emese vagyok. Gyermekkorom óta néptáncolok, 15 éve vagyok a debreceni Forgórózsa Néptáncegyüttes tagja, ahol immár hetedik éve tanítok néptáncot az ovis korosztálynak.
A zene és a tánc szeretete végigkíséri az életem. A néptáncegyüttessel a rendszeres próbák, az állandó fellépések töltenek fel a mindennapokban. Nagyon szeretek népdalokat énekelni, néptáncot tanítani, látni azt, ahogy a kis ovisok óráról órára fejlődnek. Fontosnak tartom a hagyományok őrzését, és azt, hogy azt a tudást, ami bennünk van, adjuk át a gyermekeinknek is.
A Csemeteligetben a nyitás óta tartok táncos zenebölcsi foglalkozásokat a 2-3 éves korosztály részére, mellyel a célunk a zenére nevelés, a népi kincstárunk felelevenítése és megőrzése, a ritmuskészség fejlesztése, a testrészek megismerése mondókákkal, dalocskákkal, játékos formában. Miközben énekel, vagy mondókázik a gyermek, észre sem veszi, hogy mennyi, de mennyi mindent tanul közben. Mi felnőttek látjuk, és ezt tesz bennünket boldoggá.
Tartsatok velem a Csemeteliget Online Klubban is, énekeljünk, mondókázzunk együtt!Réti Tibor vagyok, azaz Tibi bácsi. Két kiskamasz fiúgyermek édesapja. Gyermekkorom óta zenélek, gitározom és zongorázom. Több együttesnek is tagja vagyok, többfajta stílusban játszom, szívemhez közel áll a rock, de ahogy mondani szokták, mindenevő vagyok. Jó pár évvel ezelőtt kezdtem el gyermekdalokat játszani, és írni. Saját szerzeményeimnek tudható be a Csemeteliget dal, és a Szeretem a Csokoládét című dal is. A gyermekek őszinték, a gyermeki világ csodálatos. Ezért is örültem annak a felkérésnek immár csaknem három évvel ezelőtt, hogy egy ilyen intézményben, mint a Csemeteliget betölthetek egy óriási űrt. A Gitáros Mókaórán a gitár segítségével repítjük el a gyerekeket a zene és a játék világába. Vidám dalokkal, tréfás feladatokkal és a hangszer játékos megismertetésével szórakoztatjuk a kicsiket és szüleiket, miközben énekelünk és akár táncra is perdülünk.
Bízom benne, hogy online felületen is át tudjuk azt Nektek adni, amit szeretnénk, amit mi minden kedden délelőtt átélünk a Csemeteligetben. Hallgassátok szeretettel a dalokat, mert a zene gyógyír a lélekre.


Fejlesztés, mozgás, angol


Balla-Kocsis Leila vagyok, két csodás kisfiú édesanyja, feleség. Szakmámat tekintve fejlesztőpedagógus, szakvizsgázott differencialó fejlesztőpedagógus és grafikus művésztanár.
2010 óta igyekszem a legjobb tudásom szerint a magán-és az állami szférában elősegíteni a gyermekek fejlesztését. Legyen szó közvetlen fejlesztésről, szaktanácsadásról, vagy pedagógus továbbképzésről, tréningekről. A fejlesztőpedagògia szeretete Édesanyámtól ered, aki szintén a szakma szerelmese és elismert szaktanácsadója. Az évek alatt sokféle terápiás lehetőséggel találkoztam, így munkám során különböző módszereket alkalmazok differenciáltan, minden esetben az egyénre szabva.
Hiszek benne, hogy megfelelő légkört teremtve a szülőkkel együttműködve, megértéssel, szeretettel, odafigyeléssel és szakértelemmel a gyerekek képességeiben, és így életében olyan gyökeres változások jelentkeznek mely az ő-és környezetük életére is hatással lesz.
A Csemeteliget Online Klubban a fejlesztést érintő általános kérdésekkel és saját készítésű fejlesztő lapokkal leszek a segítségetekre.Turik Eszter vagyok. 2018-ban végeztem gyógytornászként a Debreceni Egyetemen, majd úgy döntöttem tovább folytatom a tanulmányaimat mesterszakon. 2020-ban szereztem meg a Semmelweis Egyetemen okleveles fizioterapeuta képesítésemet. Jelenleg a Szent Lukács Görögkatolikus Korai Fejlesztő és Gyermekrehabilitációs Központban dolgozom. Már az egyetemi éveim alatt nyilvánvalóvá vált számomra, hogy munkám során gyerekekkel szeretnék foglalkozni.
Egy évvel ezelőtt kezdtem a munkámat a Csemeteligetben, ahol játékos ovistorna keretei között találkozhatnak velem a gyerekek. A foglalkozások csoportos formában zajlanak. Munkám során számos esetben tapasztalom, hogy sok gyermek nem rendelkezik a korának megfelelő mozgási képességekkel. Az ovis torna során célom, hogy fejlesszem a gyerekek mozgásának ügyességét, javítsam az egyensúlyt és a koordinációt, különböző feladatokkal növeljem a figyelmet és a koncentrációt és nem utolsó sorban játékos feladatokkal megszerettessem a gyerekekkel a mozgást. A tornákat gyakran zenével is színesítem.
Tartsatok velem a Csemeteliget Online Klubban, ahol a szülők számára számos érdekes, valamint hasznos információkat tartalmazó cikkekkel és játékos tornával várlak benneteket. Gyertek tornázzunk együtt!Szőllősiné Bodnár Rebeka vagyok, angol szakos bölcsész, jelenleg kismama.
Az egyetem elvégzését követően a korai nyelvoktatás vált az életemmé. Legnagyobb részben kisgyermekeknek, ovisoknak, iskolásoknak tartok játékos angol egyéni és csoportos foglalkozást, mindemellett 3 debreceni óvodában tanítok angolt a kis ovisoknak.
Foglalkozásaim alatt a gyermekek angolul tanulnak jókedvű és játékos időtöltés közben. A tudás kompetencia alapú oktatással, rejtett módon, képességfejlesztő játékokba beágyazva kerül átadásra. Fejlesztő gyakorlatokkal, memóriajátékokkal, mozgásos és zenés gyakorlatok segítségével vezetem be a kicsiket az angol nyelv rejtelmeibe. Az anyukák a gyermekkel együtt gyakorolhatják az angol nyelvet, akár egy csiklandozó, egy dalocska vagy egy mondóka segítségével. A korai nyelvoktatás módszere meghatározó abban, hogy később milyen minőségben és mennyire bátran merik beszélni a nyelvet. A gyermekek az iskolás korhoz érve már szép emlékekkel tekinthetnek vissza a nyelvtanulásra, így a játékosan elsajátított alapok után a későbbi nyelvtanulást nem teherként fogják fel.
A Csemeteliget Online Klubban angol dalokkal, mondókákkal, ukulelével, és sok más egyébbel várlak benneteket!


A hangszeres lányok: cselló, fuvola, hegedű


Tornyainé Halmai Ágnes vagyok. Egy csodás kislány édesanyja, feleség. Gyermekkorom óta csellózom. A Kodály Filharmóniában zenekari zenész vagyok, a Kodály Zoltán Zeneművészeti Szakgimnázium és AMI tanáraként csellót oktatok.
A TRIO Harmony egyik tagja, az együttessel Pöttömkoncertet adunk a bölcsis és ovis korosztálynak, és Pocakkoncertet a várandós anyukáknak. A Csemeteligetben a nyitás óta csellózom a gyermekek (és Anita) legnagyobb örömére. Hangszeres zenebölcsit és Hangszeres játszó foglalkozásokat tartottam, 2019 szeptemberétől pedig a Hangszeres Bábos Mesekuckó alatt kísérem végig a mesét dalokkal, effektekkel, hangokkal…mindezt csellóval.
Tartsatok velem az online térben is, merüljetek el csemetétekkel a zenében, és töltődjetek.Majorosné Tóth Eleonóra vagyok, egy kisfiú és egy kislány édesanyja. Fuvola szakon végeztem a Zeneművészetin, a Kodály Zoltán Zeneművészeti Szakgimnázium és AMI tanáraként fuvolát oktatok. Mindemellett játszom furulyán, kavalon és citerán is. Tagja vagyok a TRIO Harmony együttesnek. A Csemeteligetben a Kerekítő Mondókás Móka foglalkozásokat vezetem, ahol a magyar nép kincstárunkat ismerhetik meg a gyermekek és az anyukák mondókák és dalok formájában. A foglalkozást színes hangszerkínálattal vezetem, a fent felsoroltakon túl rendszeresen használok sámándobot, ritmushangszereket, csörgődobot, thymest. Ezen kívül részt veszek a Hangszeres Bábos Mesekuckó foglalkozásokon is hangszerkísérettel, ahol a bábozás alatt dalokkal és állathangokkal effektekkel kísérem a mesét.
Gyermekkorom óta átölelt a zene szeretete. Megérinti a lelket, és minden pillanatban azt tudja nyújtani, amit nyújtania kell. Ha vidámak vagyunk még boldogabbá tesz, ha szomorkásak vagyunk felvidít, ha idegesek vagyunk, megnyugtat. Tartsatok velem az online klubban is!Nagyné Katócz Zsuzsanna vagyok, egy kislány édesanyja, feleség. Hegedű szakos diplomám van, mindemellett gitározok, citerázok és furulyázok is.
Gitároktatást tartok gyerekeknek, zenekarban játszom, számos belföldi és külföldi fellépésen vettem már részt. A Csemeteligetben a megalakulás óta Hangszeres zenebölcsi és Hangszeres játszó foglalkozásokat tartottam. Fél éve pedig a Hangszeres Bábos Mesekuckót kísérem végig zenei aláfestéssel, állathangokkal, effektekkel, de szívesen játszom a szülők és gyermekek kérésére is bármit.
A zene megnyugtat, feltölt, és pozitív szemléletet ad. Tartsatok velem az online klubban is, ahol nemcsak klasszikusokkal, hanem népdalokkal is várlak benneteket.


Akik hónapok óta napi szinten segítik a munkámat, még éjszaka is…


Kozsla-Dobi Bea vagyok, anya, feleség, grafikus. Kisfiam 3 éves. Az ő érkezése ösztönzött arra, hogy a Kommunikáció és marketing szakmában eltöltött éveim után egy függetlenebb, rugalmasabb időbeosztású hivatást válasszak.
Édesanyám elképesztő kézügyességgel gyönyörű dolgokat alkotott, és mindig bennem motoszkált a gondolat, hogy ebből a kreativitásból nekem is örökölnöm kellett valamit ? Mindig is szerettem alkotni, létrehozni, és érdekelt a design világa ezért úgy döntöttem, hogy grafikai tervezést tanulok. Saját magam képeztem és képzem magam folyamatosan. Ma arculattervezéssel, csomagolástervezéssel és grafikai tervezéssel fogalkozom és saját projekteken is dolgozom.
Boldog vagyok, hogy egy olyan egyedülálló kezdeményezést és álmot “öltöztethetek fel” mint a Csemeteliget Online Klub. A gyerekek jóságába vetett hit, a kreatív kibontakoztatásuk irányába tanúsított elszántság és odaadó hozzáállás az, ami miatt azt gondolom nincs jobb hely a kisfiam számára sem mint a Csemeteliget, és az külön öröm, hogy ez a közösség most egy online térben is megvalósul.Erdős Anett vagyok, kétgyermekes anyuka, aki imádja a gyerekeket. 9 és 6 éves lányaim vannak, minden időmet igyekszem Velük tölteni, ők az életem, rengeteg energiát adnak.
Érettségi után óvodában dolgoztam, később pedig kommunikáció és könyvtáros diplomát szereztem. Kommunikációs és problémamegoldó képességem kiváló. A gyerekekkel bármikor, bármilyen szituáció előfordulhat, melyekre igyekszem mindig megoldást találni. A gyermekeimmel otthon töltött idő alatt családi napközi vezetői, valamint óvodai dajka és babysitter képesítéseket is szereztem.
A Csemeteligetben ellátom a recepciósi feladatokat: érkezéskor fogadom a gyermekeket és az anyukákat. Segítek nekik az öltözködésben, tájékoztatást nyújtok a foglalkozásokról, bemutatom számukra a helyszínt. Ha a Csemeteligetben töltött idő alatt bármi kérdés, probléma merül fel, információt és segítséget nyújtok. Ezt szeretném Nektek átadni a Csemeteliget Online Klubban is, ahol nemcsak a zökkenőmentes kommunikációban segítek, hanem a dokumentumok készítésében és a videók szerkesztésében is, és mindezeken túl a kézművességgel kapcsolatos feladatokat is szervezem és koordinálom.Balázs vagyok, az informatikus. ? Immáron két kisgyermek édesapja, egy 3 éves kislány és egy 1 hónapos kisfiú apukája.
Nagyon szeretek a Csemeteligetbe járni a kislányommal. Hetente több alkalommal is részt veszünk foglalkozásokon, mely láthatóan nagyon pozitív hatással van kislányom fejlődésére minden téren. És hát a meleg kávék, a gitáros mókaórák hangulata, a sok sok mese… mind mind kikapcsolja a felnőtteket.
Egyébként pedig programozó, én felelek a Csemeteliget Online Klub motorjáért. ? Folyamatosan azon vagyok és leszek is, hogy minél felhasználóbarátabb felületen érhessétek el azt online, amit mi offline a Csemeteligetben.